• Sko

Læringslokomotivet

Et intensivt læringsforløb

Læringslokomotivet er et årligt intensivt læringsforløb faciliteret af Rebild Ungdomsskole for unge i 7. og 8. klasse, der er i risiko for ikke at blive vurderet uddannelsesparate. Formålet med Læringslokomotivet er at kickstarte en udviklingsproces hos ikke-uddannelsesparate elever og løfte dem fagligt, socialt og personligt, så de i 8. klasse kan blive erklæret uddannelsesparate til en ungdomsuddannelse. 

 

I Rebild er Læringslokomotivet et 4 ugers campforløb med overnatning for 20 elever i 7. og/eller 8. klasse. Læringslokomotivet er afviklet i september 2017, 2018 og 2019 for i alt 60 visiterede elever.

Læringslokomotivet anno 2020 afvikles i september.  

 

Baggrunden for projektet

Læringslokomotivet er et samarbejde med Ungdomsskoleforeningen og rullede første gang i 2017. Læringslokomotivet har i 2017-2018 været med støtte fra Egmont Fonden, som arbejder for et godt liv for børn og unge. Efter den to-årige projektperiode er finansieringen af Læringslokomotivet overgået til Rebild Kommune suppleret med en betaling fra de deltagende skoler. Læringslokomotivet afvikles derfor fortsat af Rebild Ungdomsskole i tæt samarbejde med kommunens folkeskoler jf. budgetaftalen, oktober 2018.

 

Du kan læse mere om projektet på Ungdomsskoleforeningens hjemmeside, finde Læringsgrundlaget her og se retningslinjer og anbefalinger her. Til højre finder du et lille skriv med perspektiver på Læringslokomotivet set fra de unges øjne.

 

Læs også lokale artikler om Læringslokomotivet i Rebild: 

Rift om at hoppe på lokomotiv
Matematikken ned på jorden
Eksprestog op ad kløften
Set fra Borgmesterstolen
Nu kan deres børn lære det

 

Video

Læringslokomotivet 2017

Læringslokomotivet 2018

Læringslokomotivet 2019

 

Forældrekupeen

I 2018 blev Forældrekupeen koblet på Læringslokomotivet i Rebild. Forældrekupeen er et supplerende tilbud for de forældre, som har deres barn på Læringslokomotivet. I forældrekupeen mødes vi; før, under og efter campforløbet. Vi formidler relevant viden, erfaringer og værktøjer til arbejdet med en ung, der øver sig og er i udvikling. Formålet er, at styrke det helhedsorienteret arbejde med den unge - fagligt, personligt og socialt - ved at støtte forældrene i at understøtte og fastholde den unges udbytte og udvikling. Læs mere om Forældrekupeen her. 

 

Epinion var evaluator på Forældrekupeen det første år i 2018, hvor ti ungdomsskoler deltog på landsplan i projektet. Læs den meget positive evalueringsrapport her 

 

Ansøgning og visitation

Ansøgnings- og visitationsprocessen for Læringslokomotivet 2020 opstartes i foråret 2020. Ansøgningsprocessen faciliteres af den unges hjemskole på baggrund af specifikke målgruppekriterier. Der afholdes et infomøde i foråret 2020 for potentielle unge i målgruppe, forældre og lærere, hvorefter ansøgningerne udfærdiges i samarbejde med den unges klasse-/kontaktlærer. Inden sommerferien visiteres 20 unge til forløbet. Læs mere om visitationsudvalget her. Ansøgningsfristen er d. 1. maj 2020 og ansøgere kan forvente svar medio juni. 

 

Evaluering

Epinion har fulgt projektet som evaluator. I finder midtvejsevaluering af det første år her, hvor i alt 12 kommuner deltog i Læringslokomotivet. I Læringslokomotivets andet år er 8 kommuner yderligere koblet på projektet, og den samlede evalueringsrapport findes her.

 

Nysgerrig?

Har du lyst til at følge projektet fra sidelinjen, opdaterer vi løbende vores lokale facebookside for Læringslokomotivet i Rebild. Du finder den her.

 

Kontakt


Ungdomsskoleleder Jens Skov Jørgensen

ijsjo@rebild.dk // 9988 8364 // 2061 5346

 

Projektleder Sabrina Munk

smjo@rebild.dk // 9988 8310 // 2239 0856

 

Laeringslokomotivet Logo Samarbejde S

 


       Folder Forside 2020


       Praesentation1

TILMELD DIG NU!

Her kan du tilmelde dig alle de skøre, sjove, hyggelige, spændende, vilde hold, aktiviteter, events og ture. GØR DET, FØR DET ER FOR SENT!

 

Gode idéer?

Har du en god idé, så skriv til os, og vi får det sammen til at ske!

Hjælp til selvhjælp