• Sko

Asylsamarbejde

Rebild Ungdomsskole har, i forbindelse med at Asylcenter Vesthimmerland har drevet børne- og ungeasylcenter i Skørping, haft et samarbejde om fritidsaktiviteter for unge asylansøgere i vores Ungecenter Øst. Asylcentret lukkede ved udgangen af marts 2017.

 

Formålet med aktiviteterne var overordnet at introducere de unge asylansøgere til eksisterende ungemiljøer og opbryde hverdagen i asylcentret. Eksempler på konkrete aktiviteter har været madlavning, mountainbike, kreativt værksted, dans, musik og bevægelse. 

 

I perioden fra medio november 2015 og frem til juni 2016 bestod aktiviteterne af undervisning fra klokken 16 til 18 efterfulgt af fællesspisning. Det var 24 fredage i tidsrummet mellem klokken 16 og 19 i Ungecenter Østs lokaler i Skørping.

 

I perioden fra ultimo august og frem til jul 2016 bestod forløbbet af mandage, hvor både unge fra asylcentret og danske unge kunne indgå i aktiviteter sammen. Der var både spisning og efterfølgende worskshops. Ligeledes var de unge fra asylcentret velkomne om onsdagen, hvor der var sat spot på fysisk aktivitet. 

 

Hvor den første periode havde sit primære fokus på at lave aktiviteter for unge asylansøgere udenfor centrets normale åbningstid, valgte vi i sidste periode i højere grad at fokusere på at bringe danske unge og unge fra asylcentret sammen indenfor rammerne af åbningstiden, men med konkrete aktiviteter at mødes om.

 

Har du spørgsmål til projektet? Kontakt:

 

Jens Skov Jørgensen på ijsjo@rebild.dk // 9988 8364 

TILMELD DIG NU!

Her kan du tilmelde dig alle de skøre, sjove, hyggelige, spændende, vilde hold, aktiviteter, events og ture. GØR DET, FØR DET ER FOR SENT!

 

Gode idéer?

Har du en god idé, så skriv til os, og vi får det sammen til at ske!

Hjælp til selvhjælp